Kommunalrådets politiska framtid fortfarande oviss

Framtiden för Karlshamns socialdemokratiska kommunalråd Torsten Magnusson är fortfarande oviss och vilka politiska konsekvenser den fortsatta utredningen av det omdiskuterade pensionsavtalet får, är för närvarande oklart.

Det var efter ett närmare sex timmar långt möte under söndagen som styrelsen för Karlshamns kommuns moderbolag Stadsvapnet beslutade att låta kommunstyrelsen på ett extrainsatt sammanträde på onsdag ta ställning till hur hamnbolagets mångmiljonkrav mot Torsten Magnusson ska hanteras.

Från Stadsvapnets sida vill man se en ny oberoende granskning av det pensionsavtal, som enligt en enig styrelse i hamnbolaget, Torsten Magnusson på eget bevåg tecknat med förre hamnchefen Anders Högland - ett avtal som medfört at konstnaderna stigit från 2,9 till 7,5 miljoner kronor.

Om kommunstyrelsen godkänner Stadsvapnets begäran om en ny granskning kan det ta flera månader innan något slutgiltigt beslut kring Torsten Magnussons inblandning i pensionsavtalet tas och från socialdemokraternas samarbetspartier folkpartiet ock kristdemokraterna är man bekymrad att det politiska arbetet ska tappa fart under tiden.

Rolf Tholén, gruppledare för folkpartiet, tycker att den uppkomna situationen är tragisk och han hoppas att man inom de tre koalitionspartierna så gott det går kan jobba vidare.

Tord Gungård, gruppledare för kristdemokraterna, menar att det som hänt är olyckligt och att det är viktigt att skuldfrågan utreds ordentligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".