Svar kring pensionsavtal dröjer

Det kommer att dröja ytterligare några veckor innan frågan kring det omdiskuterade pensionsavtalet i Karlshamn är avgjord. Under onsdagen utsåg kommunen den rikstäckande advokatbyrån Hamilton & Co till att granska pensionsavtalet på nytt.

Det var för en vecka sedan som kommunstyrelsen vid ett extrainkallat sammanträde tog beslutet att en ny granskning av det omstridda pensionavtalet som tecknats med förre hamnchefen Anders Högland ska göras. Ett pensionavtal som enligt en enig hamnstyrelse det socialdemokratiska kommunalrådet Torsten Magnusson tecknat på eget bevåg och som medfört att pensionskostnaden stigit från 2,9 till 7,5 miljoner kronor.

Som grund för hamnstyrelsens beslut låg dels en utredning av revisionsfirman Kpmg i Karlshamn, dels en granskning av advokat firman Wistrand i Malmö. Nu kommer avtalet att granskas på nytt - den här gången av advokat Jan Pyrell från advokatbyrån Hamilton & Co.

Hur lång tid utredningen kommer att ta och hur mycket pengar den kommer att kosta kan vd:n i stadsvapnet Bengt Mattsson inte svara på i nuläget.Men kommunens förhoppning är att granskningen ska vara klar så att ärendet kan behandlas på nästkommande sammanträde i kommunstyrelsen den 23:e mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".