Fler politiska brott i länet

Det har skett en kraftig ökning av dom politiska brotten i Blekinge.Under förra året ökade brotten med rasistiska, nazistiska eller anarkistiska företecken med nästan 20 procent.
Detta visar ännu opublicerad statistik från Säkerhetspolisen i Blekinge. Ett politiskt brott är ett brott som visar på ett politiskt ställningstagande, till exempel när någon sätter upp nazistiska klistermärken eller sprayar slagord som Krossa nazismen. -Även om de politiska brotten ökar markant så är det inte längre de organiserade nazisterna som ligger bakom ökningen utan det verkar som om Svensson blir allt mer rasistisk. Framför allt i östra Blekinge, säger Göran Janrell chef för Säkerhetspolisen i Blekinge. Under år 2000 var det i Sölvesborg som man såg en kraftig ökning på brott från den extrema vänsterkanten, ofta kallade autonoma grupperingar, men i år är det i Karlskrona som brotten ökar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".