Bara en dagcentral kvar i Karlshamn

Möjligheterna för äldre och handikappade att komma utanför hemmet och träffa andra blir allt mer begränsade i Karlshamn. I december förra året slutade de sista dagcentralerna att drivas i kommunal regi. Nu bygger den sociala samvaron på frivilliga krafter.

För drygt ett år sen stängdes dagcentralen i Mörrum. Efter det hänvisades Britta o dom andra till Mariegården i Svängsta. I december las verksamheten ner där också, av besparingsskäl.

Nu återstår en förmiddag varje vecka på Björnabackens dagcentral inne i Karlshamn. Där har den sista kommunalt anställda dagcentralspersonalen en halvtidstjänst. När hon inte är där får besökarna klara sig själva. Maj-Britt Svensson, dagcentralsbesökare från Mörrum, säger att hon är glad för det lilla som fins kvar, men att hon är orolig för hur länge den sista dagcentralen kommer att få vara kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista