Polisen trappar ner jakten

Polisen har inga spår efter rymlingarna, och efter ett stort pådrag under kvällen och natten har man nu dragit ner på sökandet, och bedriver under dagen allmän spaning säger Kurt Olsson på polisen.

Det var vid 15:30-tiden som de båda lyckades ta sig ut på polishusets tak genom ett olåst säkerhetsfönster. Därefter kunde männen ta sig ner på gatan genom att klättra via balkonger på intilliggande bostadshus. Polisen kan i nuläget inte kommentera om det gick något larm vid rymningen.

Under natten har ett femtontal poliser letat i främst Karlskrona området men enligt vakthavande befäl har man ännu inga spår efter rymlingarna. Information om rymlingarna som är från östeuropa har bland annat gått ut till gränsstationerna i länet, där man under dagen kommer att vara extra uppmärksamma. Enligt polisen är rymlingarna, 26 och 34 år inte farliga för allmänheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista