Tekniskt fel bakom rymning?

Det var förmodligen ett tekniskt fel som gjorde att larmet inte gick när två män rymde genom ett fönster från häktet i Karlskrona. Det säger Nils Widenfors tillförordnad häkteschef. Dom två männen är fortfarande på fri fot.

Rymningen är den första från häktet i Karlskrona, och Nils Widenfors blev förvånad när han igår kväll nåddes av nyheten.

Det var i går eftermiddag två intagna på häktet i Karlskrona lyckades rymma från ett motionsrum genom att att öppna ett fönster och slå sönder två fönsterrutor. Därefter tog de  sig ut på taket och ner på marken.

Uppgifter om att fönstret skulle ha varit olåst tillbakavisar dock Nils Widenfors.

Rymningen är den första ifrån häktet i Karlskrona och en så kallad direktrymning som den här är väldigt ovanligt, säger Widenfors.

En utredning kring rymningen har redan inledds, och idag fanns personal från Securitas på plats för att se över larmsystemet, som alltså inte utlöstes igår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".