Kommunpolitiker överklagar pensionsbeslut i Karlshamn

Turerna kring det omdiskuterade pensionsavtalet i Karlshamn fortsätter. Nu begär kommunrevisorn Lars-Göran Hedén (v) att länsrätten prövar om kommunstyrelsen följde lagen när den beslutade att göra en ny granskning av avtalet som det socialdemokratiska kommunalrådet Torsten Magnusson tecknat med förre hamnchefen Anders Högland.

Lars-Göran Hedén anser att nio av de femton ledamöter som deltog i beslutet att godkänna en ny granskning av pensionsavtalet är att betrakta som jäviga.

I sin skrivelse till länsrätten krävde han inhibition av ärendet under prövningstiden, vilket betyder att hela processen skulle avstanna i väntan på utredning, men länsrätten avslog begäran om inhibition. Länsrätten kommer, efter att kommunen fått möjlighet att yttra sig, slutligen ta ställning om beslutet som togs den 25 februari i kommunstyrelsen strider mot lagen eller ej.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".