Blekinge

Fiskelinor löser fågelproblem

Anders Hansson på Ronneby Brunn: "Som jag kan komma ihåg när man etablerade sig i branschen för många år sedan så fanns inte det här problemet, utan det känns nästan som om det har kommit en ny art av fåglar."

Sätta upp skyltar som ber gästerna att plocka undan resterna, inte mata fåglarna, fälla ner makiser och sätta upp parasoller, köpa konstgjorda djur och ha skynken runt disken är bara några av försöken att lösa problemet med fåglar på uteserveringar.

Anders Hansson är Food och Bewerage manager på Ronneby Brunn. Han har jobbat inom restaurangvärlden i många år och upplever att problemen med fåglar på uteserveringar har blivit värre de senaste åren. 

Men nu har Ronneby Brunn till sist funnit en lösning på problemet.

– Ja äntligen! Vi har ju provat allt ifrån ugglor och uvar och andra konstiga djur som vi har satt upp på stolpar och tak...och ormar. Vi har provat det mesta, men så till slut så har vi spänt upp fiskelinor över hela serveringen med ganska så tätt mellanrum och det har visat sig vara väldigt effektivt. Så sedan dess har vi inte haft några problem med fåglarna, säger Anders Hansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista