Kritiken kring pensionsavtal växer

Nu växer kritiken kring det omdiskuterade pensionsavtalet i Karlshamn.

Enligt Jan Andersson, miljöpartist och ordförande för kommunens revisorer, är det fler än det socialdemokratiska kommunalrådet Torsten Magnusson som bär ansvaret för det tecknade avtalet.

Jan Andersson har i egenskap av lekmannarevisor i hamnbolaget granskat verksamheten och kommit fram till samma slutsats som den auktoriserade revisionsfirman Kpmg gjort i sin revisionsberättelse - nämligen att varken det socialdemokratiska kommunalrådet Torsten Magnusson, hans partikollega Kenneth Hake eller tidigare hamn vd:n Anders Högland bör få ansvarsfrihet för sitt agerande i pensionsaffären. Det avtal som tecknats med Anders Högland har medfört att pensionskostnaden stigit från 2,9 till 7,5 miljoner kronor.

En enig hamnstyrelse meddelade i mitten av februari att man anser att Torsten Magnusson ensam bär ansvaret för det tecknade pensionsavtalet och just nu pågår på kommunstyrelsens initiativ en fördjupad juridisk granskning av avtalet.

En utredning som ska vara klar den 20 april och först då blir det klart vem eller vilka som ska stå till svars för det avtal som medfört en väsentlig ekonomisk belastning för det kommunala bolaget Karlshamns Hamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".