Bröllopsballonger färdades 100 mil

När Gun-Britt Knudsen kom ut till sin stuga på Sternö i helgen, hängde ett knippe med 16 ballonger i ett träd i trädgården. Det var hyllningsballonger till ett tyskt brudpar.

Gratulationskorten på ballongsnörena visade att paret Lillan och Pedro gift sig i Detmold sydväst om Hannover i fredags. Eftersom ballongerna hittades i Blekinge dagen därpå har de alltså färdats cirka 100 mil på ett dygn i den starka blåsten, skriver Blekinge Läns Tidning.

Gun-Britt Knudsen kan själv inte tyska men fick hjälp av en granne med att tyda korten. ”På detta sätt önskar vi brudparet lycka till” lyder texten, men bröllopsgästerna hann uppenbarligen aldrig skriva dit sina personliga hyllningar innan ballongsuppsättningen for iväg.

Nu kan brudparet i stället glädja sig åt ett oväntat gratulationskort från Gun-Britt Knudsen som väntas anlända inom kort. Men med ordinarie post den här gången.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista