Avslag på begäran om ekonomisk hjälp

Karlshamns kommunledning säger nej till Mörrum Hockeys begäran om ekonomisk hjälp.

Klubben har ansökt om att kommunen ska lösa ett lån på 450 000 kronor för att föreningen ska klara elitlicensen och fortsatt spel på elitnivå.

Kommunledningen var enig i sitt beslut och enligt Kenneth Aronsson, centerpartistisk ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott, är det viktigt att alla föreningar i kommunen behandlas lika.

Mörrum Hockey har under flera år haft en ansträngd ekonomi och trots att saneringen av ekonomin varit prioriterad det senaste året har har man hittills inte lyckats få bort underskottet.

Eftersom Svenska Ishockeyförbundet kräver att varje förening måste ha en budget i balans för att få fortsätta spela på elitnivå har situationen blivit akut.

Senast den 30 april måste klubbens ekonomi vara i ordning för att föreningen ska slippa tvångsnedflyttning och därför har man vädjat om hjälp från kommunen.

Men kommunledningen säger alltså nej och beslutet togs med full politisk enighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".