Pröjtz brev till Torsten Magnusson

Det här brevet skickade Lars Pröjtz till Torsten Magnusson efter den första presskonferensen om pensionsskandalen i februari. Brevet skickades 17 februari 2004.

”Hej Torsten,

Tänkte bara skicka en enkel rad med besked om att jag stöder dig i allt detta tråkiga som pågår. Jag vet i och för sig inga detaljer om avtalet det talas så mycket om, men bortsett detta vet jag att du är en person jag har stor anledning att hysa tilltro till.

Faktum är, och detta tycker du förmodligen låter konstigt, att jag har mycket svårt att se en annan som Kommunalråd i vår kära kommun. Trots att jag har en annan politisk färg, så förstår jag ändå att respektera och stödja de av mina motståndare som sköter sig bra. 

Mina inlägg på kvällens möte i Stadsvapnet kommer i första hand att riktas mot hanteringen av bolagsspecifika frågor i Hamnbolaget och den exponering vissa av dessa frågor fått i media via en, enligt mig, regelvidrig presskonferens. 

Vill slutligen uttrycka min stora beklagan över det som händer och hur lågt en del individer sänker sig för att uppnå sina egna syften. Jag tycker m a o inte om undertonerna i Hake’s agerande, om du tillåter mig... 

Med bästa hälsningar

Lars Pröjtz”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista