Pröjtz valde sida innan utrednings slut

En av styrelseledamöterna i Stadsvapnet i Karlshamn, Lars Pröjtz (fp) valde sida mellan den nuvarande ordföranden i hamnstyrelsen Kenneth Hake och den dåvarande, Torsten Magnusson innan han visste något om själva utredningen.

I onsdags var Lars Pröjtz med och röstade för att Torsten Magnusson ska få ansvarsfrihet för sitt agerande i samband med det dyrbara pensionsavtalet med före detta hamnvd:n i Karlshamn.

Så här avslutar Lars Pröjtz ett mejl till Torsten Magnusson den 17 februari i år:

”Vill slutligen uttrycka min stora beklagan över det som händer och hur lågt en del individer sänker sig för att uppnå sina syften. Jag tycker m a o inte om undertonerna i Hake’s agerande, om du tillåter mig...”

Lars Pröjtz skriver också i sitt mejl till Torsten Magnusson:

”Jag vet i och för sig inga detaljer om avtalet det talas så mycket om, men bortsett detta vet jag att du är en person jag har stor anledning hysa tilltro till.”

Lars Pröjtz menar att hamnstyrelsens presskonferens där man ville kräva Torsten Magnusson på skadestånd var ett personligt påhopp på Magnusson. Därför ville Lars Pröjtz uttrycka sin medkänsla genom att skriva mejlet.

Att han drygt två månader senare väljer att fria Torsten Magnusson och i stället lägga skulden på Kenneth Hake, trots att han då tagit del av flera utredningar som faktiskt vill utkräva ansvar av Torsten Magnusson, har ingenting med hans tidigare uttryckta stöd för Torsten Magnusson att göra, säger han själv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista