"Pensionsaffär i Karlshamn skadar socialdemokraterna"

Turerna kring pensionsavtalet i Karlshamn har skadat det socialdemokratiska partiet både lokalt och på länsnivå. Det anser Mats Johansson, ordförande för socialdemokraterna i Blekinge.

Två av Karlshamns kommuns ledande socialdemokrater, kommunalrådet Torsten Magnusson och arbetarekommunens ordförande Kenneth Hake, har varit huvudpersoner i den pensionsaffär som lamslagit det politiska arbetet för socialdemokraterna i Karlshamn i över två månader och även om Mats Johansson beklagar den situation som uppstått inom partiet så gör han bedömningen att det går att lösa de problem som uppstått.

I onsdagskväll stod det klart att Karlshamns kommuns moderbolag Stadsvapnet friar Torsten Magnusson från ansvar i det vidlyftiga pensionsavtal som tecknats med förre hamnvd:n Anders Högland.

Enligt Stadsvapnet är det partikamraten Kenneth Hake som bär ansvaret för det avtal som tecknats.

Torsten Magnusson har sedan den 23 februari varit sjukskriven och kommunen leds tills vidare av kommunstyrelsens vice ordförande, socialdemokraten Sven-Åke Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".