Rätt att avgå tycker ledande s-politiker

Fler av de socialdemokratiska ledarna i länet är eniga om att kommunalrådet i Karlshamn, Torsten Magnusson, tog rätt beslut när han avgick efter den omdiskuterade pensionsaffären.

Kommunalrådskollegorna i Sölvesborg och Olofström, Jens Åberg och Margareta Olsson, och socialdemokraternas ordförande i länet, Mats Johansson, säger att Torsten Magnusson gjorde en riktig bedömning när han avgick.

– Jag tycker inte att det var särskilt märkligt att han kom till den slutsatsen. Trycket blev enormt hårt mot honom och med de hälsobekymmer han har förstår jag att han kom till det beslutet, säger Mats Johansson.

– Det har varit en tuff period för Torsten och situationen blev till slut ohållbar, säger Jens Åberg, som haft tät kontakt med Torsten Magnusson den senaste tiden. 

Även Olofströms kommunalråd Margareta Olsson anser att Magnusson nu tagit rätt beslut, och hon hoppas nu på en lugnare kommunal vardag för grannkommunen.

Det var på måndagen som Torsten Magnusson meddelade att han avgår efter sju år som kommunalråd i Karlsahmn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista