Olofström

Uddamålsförlust för OIBK:s damer

Olofströms innebandydamer förlorade en mycket jämn match hemma mot Södra Dal, med siffrorna 3-4.

Tjejerna från Olofström fick en mardrömsöppning i hemmapremiären mot Södra Dal. Det gick endast 43 sekunder så hade gästerna lyckats få bollen i Olofströms mål.

Bra spel
OIBK ryckte snabbt upp sig och startade en massiv press under ca 10 minuter. Målet kom till slut, signerat Klara Johnsson snyggt framspelad av Matilda Frigård. Trots bra spel och vinst i skottstatistiken med 13-4 efter första perioden, så var det gästerna som innan periodpaus lyckades få med sig ett ledningsmål.

Andra halvlek blev betydligt mer avvaktande och jämn. I den 16:e matchminuten så slog den notoriske målskytten, Louise Wickström till och kvitteringen var därmed ett faktum.

Spännande tredje period
Den tredje och sista perioden innehöll det mesta. Det var tre mål, stolpskott, ribbskott, utvisningar, straffslag och målvaktsbyte. En för publiken kul och spännande period där gästande Södra Dal var starkast och till slut kunde avgöra genom Charlotte Mansfield. OIBK gjorde några tappra försök att nå en kvittering, men denna kväll var marginalerna på fel sida.

Matchfakta

Slutresultat: 3-4 (1-2, 1-0, 1-2)

Arena: Olofströms Sporthall

Skott: 35-19 (13-4, 6-6, 16-9)

Målskyttar i OIBK: Klara Johnsson, Louise Wickström, Jenny Lilliehöök

Publik: 143

Filip Wägbo
filip.wagbo@sr.se