Ronneby

Ronneby: Original Gangsters är inget stort hot

Det finns inget större hot mot Sverigedemokrater i Ronneby.

Den bedömningen gör Ronneby kommun efter att det kriminella nätverket Original Gangsters berättat att deras mål är att få Sverigedemokrater i Ronneby att hoppa av sina politiska uppdrag.

Per Drysén som är säkerhetssamordnare på Ronneby kommun berättar att man diskuterat läget med polisen.

– Vi bedömer att det finns intentioner att begå brott, men att kapaciteten inte är stor, säger Per Drysén, säkerhetssamordnare på Ronneby kommun

Litet nätverk
Nej, Ronneby kommun gör bedömningen att original gangsters inte är något större hot. Enligt säkerhetssamordnaren Per Drysén bedöms nätverket vara för litet och utan större möjligheter att sätta sina hot i verket.

Han påpekar att kommunens ansvar stannar vid de möten man själv arrangerar. I övrigt får Sverigedemokraterna förlita sig till egna säkerhetsarrangemang.

– När sverigedemokrater själva som personer eller parti arrangerr möten eller liknande, så är det inte vi som kommun som har ansvaret för deras säkerhet.

Ogillar rasism
Original gangsters sverigepresident, Lars Bergqvist, har i en intervju med Sveriges Radio Blekinge förklarat att organistionen ogillar främlingsfientlighet och rasism och att det är därför sverigedemokraterna hamnat i skottgluggen.

Och det är, enligt säkerhetssamordnaren Per Drysén, just frågan om varför original gangsters siktat in sig på Ronneby kommun som är vanligast. En annan fråga han ofta får är om man kan känna sig trygg.

– Det har varit mycket diskussioner fram och tillbaka, om varför Ronneby valts ut eller om hur farligt det är, säger Per Drysén.

Milan Djelevic
milan.djelevic@hotmail.com