Blåljus under oktober

Här följer länets blåljus under oktober:

Söndag 31 oktober

23.28 Karlshamn. Larm om inbrott i en restaurang på Kungsgatan. Gärningsmannen/gärningsmännen hinner dock undan innan väktare och polispatrull anländer.

Lördag 30 oktober

00.43 Karlshamn. Inbrott konstateras i en lägenhet på Varvsgatan. Vad som tillgripits är inledningsvis okänt. Brottsplatsundersökning kommer att ske under dagen.

01.12 Ronneby. En uppringare hör hur någon slår sönder en fönsterruta till ett företag på Västra Torggatan. Uppringaren berättar att ett gäng yngre personer setts till i närheten men det är oklart huruvida dessa har någonting med skadegörelsen att göra.

01.39 Karlshamn. Två ungdomar körs hem till respektive föräldrar efter att de försökt ta sig in på krogen med oriktiga identitetshandlingar.

07.00 Blekinge. Under natten har nio personer omhändertagits för fylleri på diverse platser runt om i länet.

19.14 Karlskrona. En bil kör in i muren till kyrkan i Augerum, oklart skadeläge.

Fredag 29 oktober

04.54 Karlskrona. En 30 årig man utsätts för ett personrån i Karlskrona. Han blir nedslagen bakifrån och fråntagen sina skor.

07.08 Karlskrona. Uppgifter kommer in om att någon försöker gör inbrott i en föreningslokal på Hembygdsön. När polis kommer till platsen grips en man. Ytterligare en man stoppas i en stulen bil efter rådigt ingripande från förbipasserande privata personer. Den stoppade nu blöte mannen hade hoppat i sjön och därefter stulit en personbil som han försökt köra iväg i varpå han grips av polis. De båda männen är 31 respektive 45 år. 

14.33 Olofström. En man skadar ett finger i samband med arbete med en borrmaskin vid ett företag på Stålvägen i Vilshult. Mannen förs till sjukhus med ambulans.

Torsdag 28 oktober

07.30 Karlshamn. Någon bryter sig in i en bostad på Regeringsgatan och stjäl ett par bilnycklar. Gärningsmannen kör sedan iväg med bilen som stod parkerad utanför.

08.10 Sölvesborg. Någon har under natten brutit sig in på ett inhängnat företagsområde och stulit en snöröjningsmaskin.

14.14 Karlskrona. En person medtages misstänkt för rattfylleri i samband med en fordonskontroll på Odalvägen.

Onsdag 27 oktober

03.41 Ronneby. En man observeras i samband med ett inbrott i en livsmedelsbutik på Lindblomsgatan. Det är oklart vad som stulits.

08.46 Karlshamn. En person boende på ett vårdboende på Södra Fogdelyckegatan blir utsatt för en väskryckning på Västra Långgatan av en ung man. Spårning med hund utförs längs en misstänkt flyktväg, dock utan resultat.

17.00 Sölvesborg. Larm om brand i stillastående bil på Dalahavens väg.

20.15 Ronneby. En person medtages misstänkt för drograttfylleri i samband med en fordonskontroll på Tingsgatan.

23.36 Ronneby. Inbrott i villa på Lingonvägen upptäcks under onsdagskvällen. Inbrottet har skett mellan 18 och 22. Huset genomletat. Ytterligare en villa på Lingonvägen har utsatts för inbrott vid samma tillfälle.

Tisdag 26 oktober

07.35 Karlskrona. Inbrott upptäcks av innehavaren till en lägenhet på Norra Kungsgatan/Trossö där någon slagit sönder en ruta och tagit sig in. Detta ska ha skett då innehavaren låg och sov i samma rum. Om något blivit stulet och i såfall vad är inledningsvis okänt.

16.02 Karlskrona. En kvinna anmäler att hon blivit bestulen på saker i sin bostad på Polhemsgatan. Kvinnan berättar att när hon lämnar bostaden träffar hon en person utanför trappuppgången som frågar efter en tandläkare. Hon fortsätter ut och när hon återvänder till bostaden upptäcker hon att hon saknar sina nycklar. När hon lyckas ta sig in i bostaden upptäcker hon att någon genomsökt lägenheten och stulit diverse föremål.

17.47 Karlskrona. En kvinna ringer in och berättar att hon och hennes man mött en yngling som frågat efter olika adresser och tandläkare. Paret fattar misstanke och skyndar sig hem till bostaden på Volontärsbacken. När de kommer fram möter de en man som säger att han hittat deras husnycklar och överlämnar dessa. När paret går in i sin lägenhet upptäcker de att den är genomsökt och diverse föremål stulna.

Måndag 25 oktober

06.15 Olofström. En personbil kolliderar med ett rådjur i korsningen väg 116/väg 121. Inga personskador rapporterade.

18.57 Ronneby. Inbrott i villa på Rådjursvägen i Kallinge. Tjuvarna har troligen tagit sig in genom altandörren. Oklart vad som stulits.

19.15 Sölvesborg. Ägaren till ett fritidshus på Tejnabacksvägen meddelar att där varit inbrott. Dörren till köksentrén uppbruten och man har även brutit sig in i ett uthus. Oklart vad som stulits.

Söndag 24 oktober

23.47 Karlshamn. En personbil koliderar med ett rådjur på Byggesvägen i Mörrum. Inga personskador rapporterade.

Lördag 23 oktober

02.03 Karlskrona. Fyra personer observeras då de bryter sig in i ett okänt antal parkerade bilar på Ronnebygatan. De fyra hinner dock undkomma innan polispatrull anländer till platsen.

04.13 Karlskrona. Någon har under natten brutit sig in i en golfklubb i Trummenäs. Initialt är det oklart vad som stulits.

16.07 Karlshamn. En person upptäcker att en glasruta krossats på skolan. Oklart vad som stulits.

22.00 Sölvesborg. Inbrottsstöld i villa upptäcks på Videvägen i Norje. Oklart vad som stulits.

Fredag 22 oktober

01.23 Olofström. Väktare upptäcker att någon krossat två fönsterrutor till en restaurang på Idrottsvägen.

07.30 Karlskrona. En person omhändertas för fylleri på Amiralitetsgatan.

11.21 Karlskrona. En man omhändertas för fylleri på Kungsplan sedan han uppträtt störande mot omgivningen.

13.10 Karlshamn. En bilist bromsar för en lösspringande hund på E22. Bakomvarande bilist hinner ej bromsa och kolliderar med framförvarande. Initailta är det oklart skadeläge och ambulans skickas till platsen.

21.41 Karlshamn. En man grips misstänkt för bland annat olaga hot och förberedelse till misshandel efter att ha uppträtt hotfull mot boende på Bygatan i Mörrum.

23.04 Ronneby. En ung man blir slagen och sparkad av fyra gärningsmän på Lindblomsvägen. Amulans tillkallas, men vedebörande behöver ej medfölja.

Torsdag 21 oktober

01.12 Karlskrona. En polispatrull följer efter en bil där föraren inte stannat för kontroll. I Augerum kolliderar bilen med ett träd och föraren får föras till sjukhus. I bilen anträffas ett vapenskåp med vapen som stulits vid ett villainbrott.

04.29 Sölvesborg. Inbrott i lägenhetshus på Sparbanksgatan.

11.40 Olofström. En personbil körs i diket på väg 116.

14.45 Karlshamn. Någon tänder eld på en soffa placerad på en altan till en villa på Elsebrånevägen. Villaägaren lyckas själv släcka elden innan den sprider sig. Ärendet rubriceras som försök till mordbrand.

17.08 Karlskrona. En man utsätts för ett bedrägeri av två yngre män på en restaurang i centrala Karlskrona. Två yngre män kommer fram till mannen och påstår att deras bil gått sönder. De behöver växla US-dollar till svenska kronor för att kunna laga bilen och av någon anledning kan de ej växla dessa på banken.

Mannen hjälper till med växlingen, men upptäcker strax efter att de båda männen lämnat att summan han erhållit inte stämmer överens med den summa som avtalats. De översta sedlarna i penningbunten var av högre valörer, medans resterande var av mndre valörer. Ärendet rubriceras som bedrägeri.

22.28 Ronneby. Någon har under kvällen brutit sig in i en lägenhet på norra Smålandsgatan i Kallinge och stulit diverse gods.

Onsdag 20 oktober

01.13 Olofström. Larm om inbrott i ett verkstadsskjul på Röshultsvägen. En person observeras i samband med inbrottet, men lyckas undkomma innan polsipatrull anländer.

07.01 Karlskrona. En buss, en personbil och en mindre lastbil kolliderar i Brömsebro. En person förs med ambulans till sjukhus med oklart skadeläge.

08.35 Karlskrona. En cyklist kolliderar med en fotgängare på Stålvägen. Cyklisten förs med ambulans till sjukhus med vad som betecknas som allvarliga skador.

18.11 Karlshamn. Trafikolycka inträffar på Ringmålavägen där en personbil kolliderar med en traktor.
Uppdatering: En äldre man förs med ambulans till sjukhus.

Tisdag 19 oktober

00.56 Olofström. Väktare konstaterar inbrott på Ekerydsskolan i Olofström, tillgrepp av bl.a dator.

03.10 Karlshamn. En personbil kör in i ett vajerräcke nära Karlshamn. Bilisten har troligen fått vattenplaning. Inga personskador.

06.37 Karlshamn. Ett vittne berättar om ett pågående källarinbrott på Vinkelgatan. Polis skickas till platsen och gärningsmannen grips.

Måndag 18 oktober

Inga polisnotiser.

Söndag 17 oktober

07.56 Karlskrona. Ett soprum på Kungsmarksvägen brinner. Släckning pågår.

21.38 Karlskrona. Två personer grips misstänkta för inbrott på ett hotell på Ronnebygatan.

Fredag 15 oktober

07.04 Karlshamn. Bensinsmitning från en bensinstation på Jannebergsvägen. Bilens registreringsnummer larmas ut och klockan 07:40 stoppas denna personbil på Verkerumsvägen. Föraren och en passagerare, båda män i 20-årsåldern, grips.

14.15 Karlskrona. Trafikolycka inträffar på väg 28 i höjd med Inglatorp där två personbilar kolliderar.
Uppdatering: En person förs med ambulans till sjukhus.

Torsdag 14 oktober

01.35 Ronneby. En man i 20-årsåldern grips misstänkt för misshandel efter ett lägenhetsbråk i en lägenhet i centrala Ronneby. Den misshandlade kvinnan uppges inte vara allvarligt skadad.

12.50 Olofström. Arbetsplatsolycka inträffar vid Volvofabriken där en anställd får en fot överkörd av en truck. Den anställde, en 50-årig man, förs med ambulans till sjukhus.

16.23 Karlskrona. Trafikolycka inträffar på Österleden i höjd med sjukhuset där tre personbilar uppges vara inblandande. Totalt ska fem personer vara inblandade.

18.44 Karlskrona. Trafikolycka inträffar på väg 697 i höjd med Stensjö där en personbil kolliderar med en älg. Inga allvarliga personskador rapporteras inledningsvis.

22.11 Karlshamn. När bilägaren är inne och tränar tillgriper någon hans bilnycklar från omklädningsrummet. Man tillgriper sedan bilen som står parkerad utanför. Bilen är en BMW 530 svart med registreringsnummret WYB002.

Onsdag 13 oktober

01.49 Karlskrona. Larm inkommer om inbrott på ett företag på Silvervägen. Fyra män kan gripas i anslutning till företaget misstänkta för inbrottet.
Uppdatering 03.05. Rättelse: Det skall vara två män som greps i samband med inbrottet.

06.26 Karlskrona. En personbil koliderar med ett rådjur i Ramdala. Inga personskador rapporterade.

Tisdag 12 oktober

03.39 Karlshamn. En person på moped observeras i samband med ett inbrott i en bensinstation på Idrottsvägen. Oklart vad som stulits. Personen på mopeden försvinner från platsen innan polispatrull anländer.

10.26 Sölvesborg. Någon har brutit sig in i ett förråd på Sölvevägen och stulit bland annat två motorcyklar.

13.14 Sölvesborg. En person medtages misstänkt för rattfylleri efter att ha observerats då vedebörande framförde sitt fordon vingligt, samt kolliderade med parkerade bilar på en parkeringsplats.

20.16 Karlshamn. Personbil kolliderar med älg på E22. Föraren får glassplitter i ögat men klarar sig i övrigt utan skador. Bilen måste bärgas från platsen.

Måndag 11 oktober

14.53 Ronneby. Trafikolycka inträffar på väg 27 strax söder om Backaryd där två personbilar kolliderar. Inga personskador rapporteras inledningsvis.

17.20 Karlskrona. En kvinna frihetsberövas misstänkt för snatteri i en butik på Ronnebygatan.

20.55 Karlskrona. Någon har under den tidiga kvällen brutit sig in i en bostad på Murvägen och stulit diverse gods.

Söndag 10 oktober

01.17 Olofström. En person medtages misstänkt för rattfylleri i samband med en fordonskontroll på väg 116 i höjd med Kyrkhult/Brödhult.

01.39 Olofström. En person medtages misstänkt för drograttfylleri i samband med en fordonskontroll på Rydvägen.

01.43 Sölvesborg. En 18-årig kvinna uppger att hon blivit slagen av en ung man inne på en krog på Stortorget. Kvinnan uppvisar lindriga skador för tillkallad polispatrull.

02.17 Karlskrona. Polispatrull kallas till Stenbergsgränd efter larm om bråk på adressen. Två män har blivit misshandlade av en tredje. Gärningsmannen grips. De två misshandlade männen uppvisar lindriga skador och behöver ej uppsöka sjukhus.

05.43 Olofström. Två unga män observeras då de går längs Linnegatan och sparkar på parkerade bilar, kastar krukor omkring sig och sparkar på brevlådor. De båda lyckas dock försvinna från platsen innan polispatrull anländer.

12.53 Olofström. Någon har brutit sig in i en villa på Baldervägen och stulit diverse gods.

21.36 Ronneby. Inbrott i verkstadslokal. Företaget har haft inbrott flertalet gånger tidigare. Enligt initiala uppgifter tyder allt på att man lagt stort arbete på att ta sig in. Bland annat uppges en parkerad trasig bil vara flyttad och gallergrindar sönderbrutna.
Uppdatering:
Inget företag - privat verkstad.

Lördag 9 oktober

02.05 Ronneby. Polispatrull kallas till Nygatan efter att vittnen observerat ett gäng ungdomar slå isönder fönster på en fastighet. En person medtages för fylleri.

02.29 Karlshamn. En man grips på Logevägen misstänkt för misshandel av en kvinna.

09.43 Karlskrona. Någon har under natten brutit sig in i en frisörsalong på Stora Möllebacksgränd ochstulit diverse gods.

14.01 Karlshamn. En person medtages misstänkt för rattfylleri i samband med en fordonskontroll på Södra Fogdelyckegatan.

17.48 Karlshamn. Någon har brutit sig in i en villa på Mellanbäcksvägen och stulit diverse gods.

21.56 Olofström. En person medtages misstänkt för rattfylleri i samband med en fordonskontroll utanför Olofström.

23.54 Karlskrona. En person omhändertas för fylleri utanför en krog på Ronnebygatan.

Fredag 8 oktober

04.45 Karlskrona. En person medtages misstänkt för rattfylleri i samband med en fordonskontroll på Johannesbergsvägen i Rödeby.

08.42 Karlskrona. En man frihetsberövas misstänkt för snatteri i ett livsmedelsvaruhus på Tullgatan. Godsvärdet uppges vara cirka 100 kronor.

10.54 Karlshamn. En man frihetsberövas misstänkt för snatteri i en livsmedelsbutik på Strömmavägen i Asarum.

Torsdag 7 oktober

02.55 Karlskrona. En person omhändertas för fylleri på Järnvägstorget.

04.53 Karlshamn. En person uppges ha ramlat ut från tredje våningen i en fastighet på Norra Fogdelyckegatan. Initialt meddelas att personen är allvarligt skadad. Polispatrull tillkallas. De kan snabbt konstatera att det rör sig om ett olycksfall.
Uppdatering: Kvinnan uppges under förmiddagen vara vaken och tillståndet stabilt.

13.34 Sölvesborg. Någon har under natten brutit sig in i en bostad på Västra Mjällbyvägen. Polisen skickas till adressen för en brottsplatsundersökning.

15.28 Karlshamn. En kvinna tar tre flaskor sprit från systembolaget på Drottninggatan och går ut från butiken utan att betala. Hon blir påkommen av väktare, men lyckas undkomma.

19.11 Karlskrona. Någon har brutit sig in i en sommarstuga i Buskahult. Oklart vad som stulits.

20.41 Karlshamn. Någon har under dagen brutit sig in i en villa på Villagatan. Oklart om något stulits.

Onsdag 6 oktober

01.22 Karlshamn. Inbrott i livsmedelsbutik på Statsportsgatan. Två personer har setts springa från platsen.

02.46 Sölvesborg. Inbrott på lantgård i Norje. Det är initialt oklart huruvida någit stulits. Verktyg troligen tillhörande inbrottstjuven har lämnats på platsen.

19.03 Karlshamn. Brand i en container utanför en heminredningsaffär på Erik Dahlbergsgatan. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand.

20.15 Karlskrona. Inbrott konstateras i en villa på Brimses väg. Vad som tillgripits är inledningsvis okänt.

23.21 Olofström. Larm om brand i en skräphög längs väg 121. Initialt misstanke om att branden är anlagd. Visar sig sedan att det brunnit utan misstanke om brott.

Tisdag 5 oktober

02.55 Ronneby. Anmälan inkommer om pågående inbrott i bostad i Bräkne-Hoby. De boedne vaknade och såg minst två personer maskerade med luvor.

08.22 Olofström. Inbrott i Dannfältshallen. Inga uppgifter ifall något blivit förstört eller stulet.

09.21 Karlskrona. Stöld av dator på skola. Två män har setts på platsen och kan eventuellt ha med stölden att göra.

Måndag 4 oktober

Söndag 3 oktober

01.19 Sölvesborg. Större slagsmål utbröt på en ungdomsfest på Svingelvägen. En person omhändertas för fylleri.

01.54 Karlshamn. Två personer misstänks för narkotikabrott.

09.54 Karlskrona. Två personer ses lämna högskolans lokaler. Det är dock oklart vad de fick med sig från platsen. Brottet betecknas som inbrott/stöld.

Lördag 2 oktober

04.10 Karlskrona. En båt vid en brygga i Gräsvik brinner. Klockan 05:00 är branden släckt och räddningstjänsten kan lämna platsen. Polisen hanterar ärendet som skadegörelse.

Fredag 1 oktober

02.59 Olofström. En personbil kolliderar med en husvägg på Östra Storgatan. Föraren avviker från platsen men anträffas en kort stund senare. Förs med ambulans till sjukhus för omplåstring. Misstanke om rattfylleri.

17.04 Karlskrona. Trafikolycka inträffar på Gamla Landsvägen i höjd med Nättraby bruk där en personbil kolliderar med en cyklist.