Sofia Botorp. Foto: Mikael Eriksson/SR Blekinge.
KARLSKRONA

Femklövern fortsätter i minoritet

Det blir fyra år till med femklövern vid rodret i Karlskrona. Under eftermiddagen meddelade de borgerliga partierna att man kommer att fortsätta sitt minoritetsstyre tillsammans med Miljöpartiet. Trots att Miljöpartiet så sent som på valnatten sa att man ville undvika ett styre i minoritet.

I centrum för de senaste veckornas förhandlingar om styret i Karlskrona har Miljöpartiets stått. Idag meddelade man tillslut att man fortsätter att styra i minoritet tillsammans med de borgerliga partierna.

När Sofia Bothorp på valnatten skulle utvärdera den senaste årens styre minoritet sa hon att hon ville undvika det. Men trots det har partiet bestämt sig för att fortsätta på den inslagna vägen.

– Vi har i två veckor försökt att hitta ett majoritetsstyre men gått bet på det, säger Sofia Bothorp som nu blir kommunalråd ordförande för för Miljö- och byggnadsnämnden.

Moderaten Camilla Brunsberg blir nu ordförande i kommunstyrelsen. Hon vill nu se breda uppgörelser de kommande fyra åren.

– Det vikitgaste av allt är man jobbar med ödmjukhet och samarbetsförmåga och försöker hitta breda uppgörelser.

Jakob Rickardsson
jakob.rickardsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".