RONNEBY

Storbråk bakom miljonkonkurs

Företaget Once Again i Ronneby med 22 anställda hade kunnat räddats. Men konflikterna mellan ägarna blev till slut så avgrundsdjupa att konkursen var oundviklig. Det menar konkursförvaltaren Lars Werner.

Once Again i Ronneby som var som mest lönsamma för några år sen med en omsättning på 50 miljoner kronor. Målet var att dubbla omsättningen för företaget vars affärsidé var att köpa begagnade datorer och sälja vidare.

Minus elva miljoner
Men istället förvandlades vinsterna till förluster och när konkursen var ett faktum i mars i år saknades över elva miljoner kronor i bolaget.

Enligt konkursförvaltaren Lars Werner fanns en konflikt mellan ägarna om bolagets ekonomi som till slut blev så djup att bolaget inte gick att rädda.

En krona för aktier
Ett försök gjordes förra året då två av ägarna krävde av den tredje att han skulle lämna över sina aktier för en symbolisk summa av en krona.

Men han vägrade eftersom han ansåg att aktierna var värda mycket mer. Och då försattes bolaget i konkurs.

Bedrägeri bidrog till fallet
Once Agains revisor menar dessutom att bolaget utsattes för ett bedrägeri när en kund i Danmark inte gjorde en betalning på två miljoner kronor. Once Again hade 22 anställda vid konkursen.

Andrea Jilder
andrea.jilder@sr.se