Brist på förtroende bakom politiskt avhopp

Pensionsaffären i Karlshamn har skördat sitt andra offer.

I måndags kom beskedet att Torsten Magnusson (s) avgår som kommunalråd och i går meddelade Kenneth Hake att han lämnar posten som ordförande i Karlshamns arbetarekommun.

- Det är uppenbarligen några av mina partikamrater som inte har förtroende för mig längre och därför avgår jag som arbetarekommunens ordförande, säger Kenneth Hake.

Men till skillnad från Torsten Magnusson så lämnar inte Kenneth Hake sina andra förtroendeuppdrag i kommunen. Kenneth Hake sitter även i kommunstyrelsen, i kommunfullmäktige och som ordförande i två kommunala bolag.

Det var i förra veckan som styrelsen i det kommunala moderbolaget Stadsvapnet beslutade att inte ge Kenneth Hake ansvarsfrihet i sin roll som hamnbolagets ordförande.

Stadsvapnet la hela skulden för att pensionsavtalet med förre hamnvd:n blev så dyrt på Kenneth Hake. Själv anser han inte att han gjort något fel, men det är ändå Stadsvapnets ställningstagande som fått honom att bestämma sig för att avgå som arbetarekommunens ordförande.

- I Stadsvapnets beslut står det att jag är den ende ansvarige politikern för pensionsavtalet och då får jag ta konsekvenserna av det, säger Kenneth Hake