Ingen sommarskola i Sölvesborg

Det blir ingen sommarskola i Sölvesborg i år.

Förra året saknade många elever som gick ut grundskolan i Sölvesborg behörighet att söka till gymnasiet och det fanns planer på att i år erbjuda extraläsning under sommarlovet. Men Bosse Nilsson som är tillförordnad områdeschef för Barn och Ungdom i Sölvesborgs kommun säger att åtgärderna måste sättas in under läsåret och inte under sommaren.     För att bli behörig till gymnasiet måste man ha godkänt betyg från grundskolan i engelska, svenska och matematik.

I Sölvesborg saknade nästan var femte elev behörighet förra året, medan det i dom andra kommunerna i länet var ungefär var tionde elev.

I Karlskrona har det genomförts sommarskola de senaste två åren, och så blir det även i år.

I Olofström har man de två senaste åren istället satsat på sportlovsskola. I Karlshamn och Ronneby förekommer det ingen sommarskola men elever har möjlighet att få extra undervisning eller läsa in själva och göra en tentamen i slutet av sommaren.

Det är framförallt matematiken som är svår.                    Men det är inte bara eleverna som bär ansvaret för de dåliga betygen, utan matematikundervisningen måste också bli bättre säger Bosse Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".