Systembolaget bäst i landet på att kolla leg

Systembolagets personal i Blekinge är bland de bästa i landet på att kontrollera åldern hos dem som handlar.

Eftersom det kan vara svårt att avgöra om någon är över 20 år eller inte, så ska personalen be alla under 25 år att visa legitimation på Systembolaget. För att se om detta verkligen efterföljs så görs det kontroller.

Personer mellan 20 och 25 år som anlitats av systembolaget går helt enkelt in och handlar, sen noterar de om personalen ber dom om legitimation eller inte och kontrollerna görs en gång i kvartalet.

I dom två senaste undersökningarna lyckades personalen i Blekinge till 100 procent, det betyder att de begärde legitimation av samtliga kontrollanter. Hos länets utlämningsställen gjordes kontroller med samma goda resultat.

Tidigare har det varit sämre resultat i Blekinge och Inge Andersson som är butikschef på Systembolaget i Ronneby är mycket glad över att personalen blivit så bra på det här eftersom man arbetat mycket för att få ålderskontrollerna att fungera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista