Karlskrona

Personal rasar - telefongräl undanflykt för stöld

1:23 min

Personalen på Ica Maxi i Karlskrona är idag upprörd över att en kvinna som glömde scanna in varor för tusentals kronor friades för att hon grälade med sin exman på telefon samtidigt. Att det tidigare varit fel på scannern var ytterligare ett skäl för tingsrätten av fria kvinnan.

Butikschefen Henrik Svensson tycker det är uppenbart att kvinnan varit ute för att stjäla.
– Man godkänner ju köpet när det är registrerat med scannern, det känns väldigt konstigt att någon skulle kunna missa en sådan mängd varor, säger han.

Överklaga 
Henrik Svensson vet inte om Ica Maxi kommer att överklaga domen, men tillbakavisar argumentet att scannern inte har fungerat.
– Det kan finnas tekniska fel ibland, men att den inte skulle ha fungerat så många gånger verkar osannolikt, säger han.

Tusentals kronor  
Nu handlar det här fallet ju om varor för tusentals kronor, men om man till exempel skulle glömma scanna in en eller två varor behöver man inte vara orolig för att bli polisanmäld.
– Vi utgår från att våra kunder är ärliga, och skulle man missa en eller annan vara polisanmäler vi inte för det, säger Henrik Svensson.

Carina Melin 
carina.melin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista