Femklöverns laguppställning Foto: Carina Melin/Sveriges Radio Blekinge
Karlskrona

Brunsberg: "Oppositionen kan välja att sätta käppar i hjulet"

Camilla Brunsberg: ”Det har inte varit en skakig mandatperiod”
1:23 min

Femklövern i Karlskrona vill vända sig till Socialdemokraterna i olika frågor för att styra den kommande mandatperioden, det stod klart igår.

Camilla Brunsberg presenterade igår laguppställningen för de kommande fyra åren. Femklövern vill vända sig till Socialdemokraterna men de kommer förstås i vissa fall att rösta nej till alliansens förslag.

– Det som kan hända är att Socialdemokraterna väljer att samarbeta med Sverigedemokraterna och stjälper våra förslag, men då får vi ju ta det. Vi kommer att lägga fram våra förslag och ska försöka få gehör för dem.

Men Socialdemokraterna är förstås i sin fulla rätt att rösta nej till Alliansens förslag, och har varit tydliga med att de inte tänker samarbeta med Sverigedemokraterna. Dessa har under de senaste fyra åren i själva verket röstat med alliansen dubbelt så många gånger som med Socialdemokraterna.

Trots den gångna mandatperiodens turbulens med Sverigedemokraterna i vågmästarposition tycker Camilla Brunsberg att det gått lugnt till.

– Jag tycker inte det har varit en skakig mandatperiod. Jag tycker att man försöker göra sken av det från oppostionens sida. Alla i det här parlamenteriska läget har ett lika stort ansvar att se till så det fungerar i kommunen. Oppostionen kan välja att sätta käppar i hjulet oavsett om vi sitter i minoritet eller majoritet för det krävs bara en tredje del av rösterna för att stjälpa våra förslag med ett återremissförslag, sa Camilla Brunsberg.

Carina Melin
carina.melin@sr.se  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".