Christina Mattisson (S) är uppretad på uttalande från moderaterna. Foto: Carina Melin Sveriges Radio Blekinge.
Karlskrona

Oppositionsråd rasar mot politisk provokation

" Ett befängt uttalande från Camilla Brunsberg"
1:30 min

Valrörelsens strid om vem som egentligen samarbetar med vem fortsätter i Karlskrona.

Moderaternas försök att beskriva den socialdemokratiska oppositionspolitiken som ett samarbete med Sverigedemokraterna har retat upp det oppositionsrådet Christina Mattisson (S).

– Påståendet är befängt. Hon går för långt och det är mera patetiskt än något annat, säger Christina Mattisson .

Minoritetsstyre  
I fredags presenterade alliansen i Karlskrona sin laguppställning för ett fortsatt minoritetsstyre de kommande fyra åren.

Det blivande kommunalrådet Camilla Brunsberg (M) ville nå blocköverskridande uppgörelser med Socialdemokraterna för att undvika Sverigedemokraternas vågmästarställning. Men hon sa samtidigt att om Socialdemokraterna röstade emot alliansens förslag samtidigt som Sverigedemokraterna gjorde det, så innebar det ett samarbete.

Provokation  
Oppositionsrådet Christina Mattisson tycker uttalandet är provocerande. Det skulle innebära att Socialdemokraterna var tvungna att alltid rösta med alliansen för att inte anklagas för samarbete med Sverigedemokraterna, och det tänker de inte göra, säger hon.

– Vi kommer att fortsätta lägga fram egna förslag för kommunens bästa utan att anpassa oss till något annat parti, det är vi skyldiga de 38 procent som röstade på oss, säger Christina Mattisson.

Carina Melin 
carina.melin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".