Hastighetskameror dröjer

Det kommer inte att sättas upp några hastighetskameror på E22:an mellan Lösen och Jämjö den närmsta framtiden. Det säger Stefan Bertilsson på Vägverket.

Men ny teknik utvecklas just nu när det gäller automatisk hastighetsövervakning, och kommer inom några år även att finnas i Blekinge.

Och det är en utav anledningar till att det inte blir några hastighetskameror i år säger Stefan Bertilsson.

Den nya tekniken ska också göra den automatiska hastighetsövervakningen lättare att administrera.

Centrala enheter ska ta hand om informationen, Istället för som idag när det sköts lokalt, vilket har varit tungt för polismyndigheten.

Hastighetskameror utmed vägarna är omdebatterat, men Stefan Bertilsson menar att erfarenheterna från hastighetskameror är väldigt positiva, och enligt en enkätundersökning nyligen så tycker en majoritet av svenska befolkningen att systemet är bra, och också vill se en utbyggnad av det.

Och Stefan Bertilsson tycker det är viktigt att komma ihåg att syftet med hastighetskameror är inte att sätta dit bilister, utan att hjälpa bilisterna att hålla hastigheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".