Inget efterspel efter dataintrång

Det blir ingen central tvisteförhandling gällande uppsägningen av den kommunala tjänsteman i Karlshamn som för drygt ett år sedan gjorde sig skyldig till dataintrång genom att läsa chefers e-post.

Anledningen är att tjänstemannens fackförbund skickade begäran om central förhandling till fel part och när misstaget upptäcktes hade tidsfristen löpt ut.

Om ärendet gått vidare och Karlshamns kommun förlorat målet hade kommunen riskerat dryga kostnader i form av skadestånd, advokatkostnader och ett antal månadslöner till den uppsagde tjänstemannen.

Enligt Thomas Andersson, personalchef på Karlshamns kommun, är ärendet nu avslutat och några kostnader för uppsägningen kommer kommunen inte att få.

Det var i april förra året som Sveriges Radio Blekinge avslöjade att tjänstemannen, som hade både politiska och fackliga förtroendeuppdrag, på sin arbetstid gått in och läst brev som skickats mellan dåvarande kommundirektören Kristina Kosunen-Eriksson och dåvarande chefen för omsorgsförvaltningen Susanne Öström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista