Sålde 3000 liter öl till ungdomar

Det par i 50-årsålder som för ett par veckor sedan greps på bar gärning när de langade sprit till ungdomar, åtalades på fredagen.

Sedan i vintras har polisen fått in uppgifter om omfattande alkoholförsäljning till ungdomar i centrala Karlskrona. Efter sex dagars spaning kunde den 55-åriga mannen och hans 48-åriga sambo gripas.

Levererade till olika adresser
Under spaningsarbetet konstaterade polisen att ett stort antal ungdomar kommit till parets bostad och sedan gått därifrån med sprit. Mannen har också iakttagits vid flera tillfällen då han levererat alkohol till platser runt om i Karlskrona. Under de sex spaningsdagarna observerades 18 olika försäljningstillfällen.

Köparna har i de flesta fall varit mellan 14 och 18 år. Mellan 20 och 30 personer har setts handla sprit av paret. Polisen har förhört 11 och efter det står det klart att de köpt alkohol uppemot 85 gånger av paret.

Detta har alltså framkommit efter spaning under endast sex dagar och enligt förundersökningen tyder det på en större försäljning än vad som framkommit under förhör med de åtalade.

Misstänkt för grovt brott
Mannen är åtalad misstänkt för olovlig försäljning av alkoholdrycker. Han är misstänkt för att ha sålt närmare 3000 liter öl, 102 flaskor sprit och 4 flaskor vin från januari till april i år. Brottet anses som grovt eftersom det handlar om en omfattande handel som varit inriktad till ungdomar.

Kvinnan är också misstänkt för olovlig försäljning av alkoholdrycker. Men enligt utredningen är hennes roll inte lika aktiv vid langningen. Men hon har vid flera tillfällen sålt sprit till unga då mannen inte varit hemma och hon har varit en länk mellan försäljare och köpare. Hon har också hjälpt till att hämta hem alkohol. Kvinnan är inte misstänkt för något grovt brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista