Ingen förstärkning från andra polisdistrikt under rockfestivalen

Blekingepolisen räknar med att klara bevakningen av Sweden Rock Festival i Norje, utan att som tidigare år behöva begära hjälp av närliggande polisdistrikt.

Rockfestivalen, som arrangeras i mitten av juni, väntas i år locka drygt 20 000 åskådare och från polisens sida förbereder man sig nu för att kunna bevaka evenemanget på ett tillfredsställande sätt.

Men till skillnad från ifjol, då personal från granndistrikten Kalmar och Kronoberg kallades in, så kommer blekingepolisen i år att på egen hand upprätthålla ordningen på festivalområdet.

Blekingepolisens insatschef Ulf Melander vill inte uppge hur många poliser som kommer att vara i tjänst under festivaldagarna, men gör bedömingen att den planerade bemanningen är tillräcklig.

Polisiärt sett är rockfestivalen det enskilt största och mest personalkrävande arrangemanget i länet och det som oroar polisen mest är trängselolyckor vid de stora scenerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista