Åtalas för värdetransportrån

Idag åtalas den andre av de två män som rånade två väktare i Karlskrona sommaren 2002. Mannen som suttit häktad sedan mitten av april åtalas för bland annat grovt rån och grovt olaga tvång.

Det var i början av juli 2002 som två väktare från Securitas rånades av två män på Borgmästaregatan i Karlskrona när de skulle fylla på med pengar i en uttagsautomat.

Beväpnade med yxa och skjutvapen flydde rånarna med rånarbytet cirka 2,5 miljoner kronor, först i bil och sen i motorbåt. Under flykten sköt rånarna minst ett skott mot dom efterföljande poliserna.

En av rånarna dömdes förra året för rånet och nu åtalas alltså även den andre rånaren. Mannen som är 32 år och kommer från Stockholm har enligt kammaråklagare Magnus Ramebäck varit misstänkt en längre tid. Men eftersom mannen varit utomlands har inte polisen kunnat komma i kontakt med honom tidigare. Han greps i påskas och har suttit häktad sedan mitten av april.

Polisen kunde efter gripandet binda mannens DNA till spår från en av de rånarluvor som upphittades efter rånet i Karlskrona.

Rättegången mot mannen inleds i Blekinge tingsrätt på

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".