Mordmisstänkt ändrade uppgifter

Den 19-åriga kvinna som åtalas för att med en kniv dödat sin 23-årige pojkvän vid ett lägenhetsbråk i centrala Karlskrona har under förhören ändrat sina uppgifter om hur det hela gick till. I de första förhören med polisen har det talats om ett hugg, men senare har hon tagit tillbaka det.

I förhören med 19-åringen har hon till en början sagt att hon i samband med att de båda bråkade i lägenheten natten till den tredje april, velat skrämma sin pojkvän och då gjort något slags utfall med kniven. Men i senare förhör talar kvinnan om att mannen sprungit in i kniven när han jagat henne ut i köket.

Mycket av förhörs tiden har kretsat kring hur det gick till när mannen stora kroppspulsåder och lungpusåder skars upp, men mycket har också kretsat kring parets förhållande. Kvinnan har berättat om att mannen tidigare slagit henne och att hon under den aktuella kvällen kände sig hotad av mannen.

Polisen har också förhört en rad bekanta till paret och en återkommande uppgift är att kvinnan har ett hetsigt temperament och att bråk mellan de båda förekommit vid en rad tillfällen.

Kvinnan är nu åtalad för mord alternativt dråp och rättegången inleds den 24 maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".