Stökig valrörelse i Karlskrona

Säkerhetspolisen i Blekinge varnar för att det kan bli en bråkig valrörelse i och med att den rasistiska och odemokratiska organisationen NSF annonserat att dom tänker ställa upp i valet i Karlskrona.
Än så länge så har inte valkampanjerna hunnit sätta igång riktigt på allvar, men det är inte långt till torgmötena sätter igång och då kommer Nationalsocialistisk Front att synas allt mer på Karlskronas gator. Enligt NSF själva kommer Karlskrona att få känna på deras närvaro på ett sätt som ingen annan gjort tidigare. Uppemot 100 nazister från NSF kommer till kommunen för att hjälpa till med valarbetet, det säger Björn Björkqvist, en av ledarna i NSF. En annan ledare, Anders Ärleskog, säger att dom också är övertygade om att meningsmotståndare kommer att dyka upp. Blir det bråk så har NSF en tydlig hållning när det gäller att försvara sig. Det är övervåld som gäller. På Säpo är man orolig för att det kan bli sammanstötningar med andra extrema politiska grupperingar, till exempel AFA, anti fascistisk aktion.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".