Rektor Mattias Liedholms garage byggdes av elever på Törnströmska gymnasiet. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio Blekinge.
Blekinge

Nu redovisas gratisjobben till Skatteverket

Flera redovisningar om jobb som utförts av elever på Törnströmska gymnasiet i Karlskrona har kommit in till Skattemydigheten.

Det är efter att Sveriges Radio Blekinges avslöjat att bland andra rektorer och lärare fått arbeten utförda av eleverna, som myndigheten har fått in så kallade självrättelser.

Redovisa arbeten
Alf Petersson, på Skatteverket utgår från att alla som fått tjänster utförda av sin arbetsgivare och som ska betala förmånsskatt för arbetena, nu ska skicka in redovisningar.

Det innebär att myndigheten får in uppgifter om vilka jobb som utförts och utifrån den informationen kan nu obetald skatt samt olika sociala avgifter krävas in i efterhand av anställda som enligt skattemyndigheten ska förmånsbeskattas.

Hotar utreda
Om inte samtliga kommunanställda som fått tjänster utförda av Törnströmskas elever anmäler detta, kommer skattemyndigheten att gå vidare och utreda varje misstänkt fall.

Milan Djelevic
milan.djelevic@sr.se

Mer om elevernas gratisarbeten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista