Ridolyckor liknande den i Borås är ovanliga enligt Ridsportförbundet. Foto: Scanpix
Blekinge

Lugnande besked efter ridolyckor

Trots den senaste tidens dödsolyckor inom ridsporten ska man inte vara rädd att låta sitt barn rida. Det menar Carina Lindgren som är ordförande i Blekinge ridsportförbund.

Carina Lindgren säger att när det händer olyckor inom ridsporten så går det ofta i hög fart och konsekvenserna blir allvarliga.

"Arbetar mycket förebyggande"
Hon har blivit berörd av de två dödsolyckor som hänt på en dryg vecka men menar att det finns ett bra säkerhetsarbete på ridskolorna.

– Vi arbetar jättemycket med att förebygga olyckor. Rätt ryttare på rätt häst och rätt utrustning bland annat, menar Carina Lindgren som är ordförande i Blekinge ridsportförbund.

Sjuårig flicka dog
För en dryg vecka sedan trillade en sjuårig flicka av en häst i Borås och blev sedan trampad på.

De tio senaste åren har det varit några dödsolyckor varje år inom ridsporten men Carina Lindgren tycker inte att man som förälder ska vara rädd för att låta sitt barn börja rida.

– Det tycker jag inte att man ska vara. Ridsporten har väldigt mycket gott att föra med sig till våra ungdomar, säger Carina Lindgren som är ordförande i Blekinge ridsportförbund.

Daniel Kjellander
daniel.kjellander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista