En av passen som leder fram till OIKs 1-2 ledning i derbyt Foto: Björn Karlsson/Sveriges Radio Blekinge
Olofström/Mörrum

OIK bröt laxarnas segersvit

Olofström tog en viktig seger i gårdagens hockeyderby i division ett när man besegrade Mörrum på bortaplan med 2-5. 1125 åskådare på läktaren fick se OIK vinna och nu ta upp kampen på allvar mot Kungälv om den sista allettanplatsen efter jul.

Avgörandet kom i början av den tredje perioden när Alexander Karlsson sköt 1-4 till OIK, efter ett fint skott i krysset.

OIK chockade

Trots spelövertag för Mörrum är det Olofström som gör 0-1 på sitt första avslut på mål. Mora-lånet Alexander Holmberg spelar in till Joakim Sydegård som styr in pucken efter sju minuters spel. Efter målet tar OIK över matchen och TAIF-lånet Henrik Thegel har ett skott i stolpen innan Mörrum kvitterar på deras andra powerplay för kvällen. Keegan Danserau är det som skjuter in kvitteringen. Med en minut kvar av första perioden gör OIK 1-2 i powerplay. I en rörig situation framför Mörrumsmålet är det Axel Dahlgren som är sist på pucken.

Mörrum får försvara sig i andra

Mörrum får inriktar sig mycket på försvar i den andra perioden då OIK agerar betydligt hetare. OIK får vid flera tillfällen ett hårt tryck mot Mörrum, med långa spelsekvenser. Med fem minuter kvar av andra perioden gör OIK ett viktigt mål till 1-3. Deras andra mål i powerplay under kvällen. Backen Dave Lindarv skjuter in med misstänkt styrning.

Mörrum har två powerplay under peioden och försöker komma till bra lägen men OIK spelar bra försvarsspel.

OIK avgör

Olofström avgör matchen tidigt i den tredje perioden. Efter knappa tre minuter skjuter Alexander Karlsson pucken rätt upp i krysset, direkt efter tekning. Mörrum ger sig dock inte. Olof Svensson reducerar till 2-4 tre minuter senare och ett litet hopp tänds. Det släcks när OIK gör 2-5 genom Elias Bjuhr i den elfte minuten i tredje perioden. OIK vinner derbyt och tar upp kampen om en allettanplats efter jul. För Mörrum blir det nu svårt att nå topp fyra innan jul, även om mycket kan hända de sju sista omgångarna. Notera att OIKs nya tjeck, Patrik Valchak spelade fram till två mål denna kväll.

Målskyttar Mörrum: Keegan Danserau, Olof Svensson

Målskyttar OIK: Joakim Sydegård, Axel Dahlgren, Dave Lindarv, Alexander Karlsson, Elias Bjuhr

Publik: 1125

Björn Karlsson
bjorn.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista