Danmark vill köpa begagnade ubåtar

I Danmark pågår just nu diskussioner kring det framtida försvaret och en punkt gäller medverkan i det samnordiska ubåtsprojektet Viking, där Kockums är huvudleverantör.

Det är det danska försvaret som presenterat ett eget förslag som alternativ till regeringens planer på att köpa nya ubåtar inom ramen för Viking-projektet, där Kockums är huvudleverantör. Förslaget går ut på att i stället köpa begagnade ubåtar för att spara pengar.

Från Kockums sida är man dock inte nämnvärt bekymrad över de diskussioner som just nu pågår i Danmark inför sommarens försvarsbeslut.

Enligt informationsdirektör Kjell Göthe räknar Kockums med att det positiva besked som tidigare kommit från den danska regeringen gällande medverkan i Vikingprojektet ska stå fast.

Enligt Kjell Göthe är mångmiljardprojektet Viking av yttersta vikt för Kockums del. Både när det gäller den framtida teknikutvecklingen och för att trygga sysselsättningen för de anställda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista