Olofström

Källarbrand rökfyllde hyreshus

Räddningstjänsten i Olofström larmades vid tretiden till ett hyreshus på Ingenjörsgatan i Olofström. Polisen misstänker att det kan röra sig om en anlagd brand.

Hela källaren i huset rökfylldes efter att det börjat brinna i två källarförråd. Enligt räddningstjänsten fanns det risk att branden skulle sprida sig till de andra källarförråden.

Misstänkt mordbrand
Polisen har misstankar om att det rör sig om en anlagd brand och ska nu utreda om det rör sig om en mordbrand.

– Hela källaren är rökskadad, säger Melissa Millbourn räddningschef i beredsdkap på Räddningstjänsten i västra Blekinge.

Ingen kom till skada
Både rökdykare och ambulans larmades till platsen. Rökdykarna gick snabbt ner i källaren och lyckades släcka branden. Ingen person ska ha kommit till skada. 

En person ska enligt räddningstjänsten ha gått ut i det rökfyllda trapphuset, men ska trots det inte ha fått några skador.

Tvingas evakueras
En av hyresgästerna kan inte sova i sin lägenhet i natt på grund av skadorna efter röken.

– Lägenheten har fått in brandrök och vi uppmanar hyresgästen att ta kontakt med sitt försäkringsbolag för att få hjälp med boende inatt, säger Melissa Millbourn på Räddningstjänsten i västra Blekinge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".