Mordmisstänkt kvinna ej psykiskt störd

Den 20-åriga kvinna som misstänks ha mördat sin 23-åriga sambo i Karlskrona lider inte av någon allvarlig psykisk störning. Det visar den sinnesundersökning som presenterades för tingsrätten på tisdagen.

Enligt den paragraf sju-undersökning som gjorts på den 20-åriga kvinnan den 20 april i år så lider hon inte av någon allvarlig psykisk störning och någon medicinsk påföljd, allstå rättpsykiatrisk vård är inte aktuell.

Några detaljer ur undersökningen presenterades inte för allmänheten utan redovisades för rätten bakom lyckta dörrar.

”23-åringen var svartsjuk”
Rättegångens sista dag inleddes med två vittnen kallade av försvaret.

Det första vittnet som är vän med den 20-åriga kvinnan berättade om den 23-årige döde mannen och om hur han brukade ringa till kvinnans mobil

– Ibland skrek han så högt att man inte hörde vad han sa. Han ringde hela tiden så hon var tvungen att stänga av mobilen, sa vittnet i rätten.

Hon berättade om 23-åringen som hon upplevde som svartsjuk och kontrollerande. Hon bekräftade också den bild av parets förhållande som framkommit under rättegången.

Relationen har beskrivits som stormig. Förhållandet var passionerat och kärleksfullt, men även fyllt av bråk, häftiga gräl och svartsjuka.

”Jag har en annans liv på mina axlar”
Kvinnan, som suttit häktad i 59 dagar, fick under tisdagsförmiddagen frågan av rätten om hur hon mår just nu.

– Jag mår fruktansvärt dåligt, det blev så olyckligt det hela, jag har en annans liv på mina axlar. Jag funderar mycket på hur jag ska kunna leva med det, sa kvinnan.

Under eftermiddagen avslutas rättegången i Blekinge Tingsrätt med slutanföranden från åklagarsidan och från försvaret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".