Mordrättegång avslutad

Igår avslutades rättegången mot den 20-åriga kvinna som är misstänkt för att ha knivhuggit sin 23-årige sambo till döds.

Enligt kvinnans advokat Birgitta Fagrenius rör det sig om en olyckshändelse.

Men enligt vice chefsåklagare Ingela Klinteberg, som yrkade på fängelsestraff handlar målet om kvinnans trovärdighet.

Åklagare Ingela Klinteberg la i sin slutplädering stor vikt vid att den 20-åriga kvinnan lämnat olika och till viss del motstridiga uppgifter om vad som verkligen hände natten till den tredje april i år.

Åklagaren hävdade att det handlar om ett uppsåtligt dödande, alltså att den 20-åriga kvinnan i ögonblicket haft avsikt att döda sin sambo. Å hon yrkade trots att kvinnan inte är mer än 20 år på ett kännbart fängelsestraff.

Advokat Birgitta Fagrenius som försvarar den 20-åriga kvinnan berättade att anledningen till att kvinnan lämnat olika uppgifter berodde på att hon befunnit sig i en pressad situation och hade svårt att komma ihåg detaljer.

Och i sin slutplädering sa advokaten att det fanns förmildrande omständigheter och att det i själva verket handlar om en olyckshändelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista