Kritik mot skattehöjning i Ronneby

Oppositonen i Ronneby är kritisk till den planerade höjningen av kommunalskatten. Boo Walter Eriksson, som är gruppledare för moderaterna i Ronneby tycker att förslaget är beklagligt.

- Man måste försöka hitta andra lösningar på kommunens underskott, säger han reaktionerna bland Ronnebyborna är blandade.

Annika Martinsson som är tvåbarnsmamma tycker att skattehöjningar är okej om pengarna går till viktig verksamhet. Men Karl - Erik Rune tycker att höjningen är en skandal.

- Det går inte att driva ett företag med underskott, då går man i konkurs. Men en kommun kan tydligen drivas på det sättet, säger han.

På grund av det 22 miljoner stora budgetunderskottet i Ronneby kommun planeras en skattehöjning med minst 50 öre i kommunen.

- Det behövs mer pengar till äldreomsorgen, grundskolan och gymnasieskolan, säger JanAnders Palmqvist, kommunalråd i Ronneby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista