Tuff arbetsmarknad väntar

Det är en tuff arbetsmarknad väntar dom som i dagarna tar studenten i Blekinge. Det säger Mona Svensson, biträdande chef på arbetsförmedlingen i Ronneby.

Arbetsförmedlingen har trott att konjunkturen skulle ändras 2004 men nu har man flyttat fram datumet till andra kvartalet 2005.

Då tror man på en uppgång i konjunkturen. Tills dess ger Mona Svensson dom nya studenterna råden att fortsätta studera, praktisera och vara aktivt arbetssökande.

Men samtidigt minskar långtidsarbetslösheten bland ungdomar i länet. Som mest var cirka 300 ungdomar i länet långtidsarbetslösa, men antalet minskar stadigt.

I augusti förra året satte Arbetsförmedlingen i Blekinge upp ett mål att halvera antalet arbetslösa ungdomar i länet på ett år.

Och enligt arbetsförmedlingens prognos kommer det målet att nås. Enligt prognosen kommer endast cirka 100 ungdomar i Blekinge vara långtidsarbetslösa i augusti 2004.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".