Kommunalrådsval utan motkandidater

Inte någon motkandidat fanns nominerad när Sven-Åke Svensson (s) på onsdagen utsågs till nytt kommunalråd i Karlshamn efter avgående Torsten Magnusson. De socialdemokratiska kvinnorna, som strävar mot en jämnare och mer rättvis könsfördelning i partiet, lyckades inte hitta en kvinnlig kandidat till kommunalrådsposten.

Det är ett faktum som beklagas av Marie Sällström, landstingsråd och medlem i Karlshamns arbetarekommun.

- Partiet i Karlshamn har en läxa att göra att se till att få fler kvinnor intresserade och attraherade av att jobba politiskt i kommunen, säger Marie Sällström.

Marie Sällström, som har lång erfarenhet av politiskt arbete efter sina år i grannkommunen Olofström, säger sig inte vara besviken att hon inte blev tillfrågad om hon var villig att kandidera till kommunalrådsposten.

- Jag är alldeles nyinflyttad till Karlshamn och är landstingsråd och det räcker gott och väl med det uppdraget. Men jag är aktiv och jag jobbar i grundorganisationen i partiet och det är jag nöjd med, säger Marie Sällström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista