Den misstänkte mördaren och 19-åringen bodde vägg i vägg i fastigheten på Saltö i Karlskrona. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio Blekinge.
Karlskrona

Polisen: ”Ingen känd konflikt mellan offer och förövare”

1:36 min

Mordoffret på Saltö är en 19-årig elev på NTI-gymnasiet i Karlskrona. Den misstänkte mördaren och 19-åringen bodde vägg i vägg i fastigheten på Saltö där mordet skedde natten till tisdag.

Offret och den misstänkte mördaren började gräla med varandra. Ett bråk som varade i högst fem minuter innan det var över. 


Varken bostadsbolaget eller polisen har några dokumenterade uppgifter på att de båda männen har varit i konflikt tidigare. 

– Vi känner inte till någon annan konflikt. Grannarna hörde att det skreks väldigt kort i trapphuset innan det hela var över, säger Polisinspektör Mats Dahlén.

Mats Dahlén och hans kollegor var tillbaka på Saltö under onsdagen för att bilda sig en uppfattning om vad som hände i huset natten till tisdag då en 19-årig ung man avled efter ett bråk, ett dödsfall som polisen rubricerar som mord.

Polisen har inte några noteringar i sina register om tidigare konflikter mellan den misstänkte mördaren och mordoffret. Inte heller bostadsbolaget, Karlskronahem, har det.

Tryckt stämning på skolan
Några kilometer bort på NTI-gymnasiet, där mordoffret läste sitt andra år, är stämningen både lugn och tryckt på samma gång. Rektor Yvonne Strand säger att de denna dag helt enkelt inte är mogna att prata om det som har hänt.

Men frågorna är många på skolan. Genom en dörr hörs personalen prata lågmält om den person som tros ha tagit livet av deras elev.

Från Kalmar län
19-åringen beskrivs som en dataintresserad kille från Kalmar län som flyttade till Karlskrona för att börja på NTI-gymnasiet och under eftermiddagen har facebook fyllts av kondoleanser av hans vänner.

Polisen vill inte säga vad som framkommit i förhör med den mordmisstänkte 39-årige man som till vardags arbetar deltid på Blekinge tekniska högskola. 39-åringen sitter anhållen misstänkt för mordet och senast på fredag förmiddag är det häktningsförhandlingar. 

Mer om mordet på Saltö

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista