Ishockey

Steelers föll mot Hästarna

1:12 min

Olofström räckte inte riktigt till, mot serieledande Vita Hästen från Norrköping. Slutresultatet skrevs till 1-5 och även om OIK höll ett högt tempo matchen igenom, så var Hästarna från Östergötland ett nummer för stort denna kväll.

Steelers saknade definitivt inte chanser under matchen, men skärpan i avsluten lyste med sin frånvaro. Ett ribbskott från Hampus Klozz och en straffmiss av Victor Löfstedt var bara två av de händelser som resulterade i långa neeej-rop från läktarhåll.

Det blev en olycklig start för OIK i tredje perioden när man taggade gick ut för att hämta in underläget. Redan efter 2 spelade minuter så hade Vita Hästen gått från en ledning med 3-0 till att leda med 5-0. Matchen kändes därmed avgjord.

Ett litet hopp tändes när Vita Hästen åkte på en 5 minuters utvisning 12.30 in i den tredje perioden. OIK fick ett tröstmål signerat Erik Hjalmarsson, men närmre än så kom man aldrig.

Viljan fanns där matchen igenom, men skärpan i passningar och avslut saknades när man fick spela det höga tempo som motståndet krävde.

Ett extra plus till OIK:s Jakob Karlsson och Hampus Klozz som visade på lite extra energi denna kväll.

I hockeyns division 1 fortsättningsserie förlorade Mörrum hemma igår mot IK Pantern med ett mål. Slutresultatet blev 2-3. IK Pantern gick därmed upp på samma poäng som Mörrum i tabellen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista