Karlskrona

Grovt övervåld mot 19-åringen

1:16 min

Den mördade 19-åringen på Saltö i Karlskrona utsattes för grovt övervåld.
Flera av skadorna är så kallade avvärjningsskador där han försökt skydda sig mot attacken.
Det uppger en källa till Sveriges Radio Blekinge.

Polis och åklagare har idag lagt locket på om mordet på Saltö i Karlskrona. 

Men enligt uppgifter till Sveriges Radio Blekinge så utsattes den 19-årige gymnasieeleven för ett grovt övervåld när han överfölls i trappuppgången på Saltö.

Försökt skydda sig
Han ska ha fått flera knivhugg i både hals och på bröstet. Men även på armarna, vilket tyder på så kallade avvärjningsskador då han försökt skydda sig mot attacken. Men motivet bakom den mordmisstänkte 39-åringens attack är oklart.

Varken Karlskronahem eller polisen har några noteringar i sina register om att den mordmisstänkte eller 19-åringen har uppträtt störande i huset.

Hyresvärdar vittnar om lugn
Den anhållne mannen har flyttat 13 gånger de senaste 20 åren och bott i flera universitetsstäder. Hans hyresvärdar tre år tillbaka i tiden vittnar alla om att det har varit lugnt runt 39-åringen.

Psykiatrisk hjälp
Mannen har varit i mycket dåligt psykiskt skick de senaste dagarna och har tidvis fått psykiatrisk hjälp sen han greps för två dagar sen.

Imorgon väntas chefsåklagare Pernilla Åström begära mannen häktad. Och då säger hon att rättsväsendet förmodligen kan lyfta på locket och berätta mer.

Andrea Jilder
andrea.jilder@sr.se 

Mer om mordet på Saltö

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista