1 av 2
Misstänkt i Saltömord går nerböjt mot tingsrätten. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio Blekinge.
2 av 2
Den mordmisstänktes advokat Christer Holmqvist vill ändra brottsrubriceringen till dråp eller mord. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio Blekinge.
Karlskrona

39-åringen häktas - misstänkt för mord

Åklagare Pernilla Åström: "Som jag förväntat mig"
1:24 min

Den mordmisstänkte 39-åringen häktas på sannolika skäl misstänkt för mord. Det beslutade tingsrätten i eftermiddag.

–  Det är ju i enligthet med det jag hade yrkat på så det var det jag hade förväntat mig, säger chefsåklagare Pernilla Åström.

Paragraf 7-utredning
Mannen ska också genomgå en så kallas paragraf 7-utredning, som är en liten sinnesundersökning. Utredningen görs av utbildade psykiatriker.

Utslaget från utredningen är bara rådgivande när domstolen ska ta ställning till om en rättspsykiatrisk undersökning ska göras.

Ändra till dråp eller mord
Häktningsförhandlingen hölls under 45 minuter bakom stängda dörrar. Enligt vår reporter var mannen lugn och samlad när han kom till tingsrätten, men dolde sitt ansikte bakom ett skynke.

Den mordmisstänktes advokat Christer Holmqvist motsatte sig inte häktning men han ville ha brottsrubriceringen till dråp eller mord.

Stämmer det att den mordmisstänkte skulle ha störts av något ljud i mordoffrets lägenhet?

–  Det är en hypotes och jag är inte helt säker om det är detta. Var och hur länge han har blivit störd kan jag inte gå in på i nuläget, säger Christer Holmqvist. 

Mer om mordet på Saltö

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista