Jimmy Jensen, kapten i Örlogsstadens IBK Karlskrona. Foto: Oscar Anderberg, SR Blekinge
INNEBANDY

Hemmaseger för Örlogsstaden

Örlogsstadens IBK vann mot Värnamo med 7-3 i innebandyns division 2. Det var inget övertygande spel från Örlogsstaden men det räckte ändå till en seger och nya poäng i kampen om division 1-platsen.

Matchen inleddes bra av Örlogsstaden då Petter Ernberg redan efter 2.31 kunde göra 1-0. Värnamo kvitterade sedan till 1-1 efter ca 13 minuter, detta stod sig perioden ut.

Kyligt straffmål
Inledningen i andra perioden påminner om den första, mål efter 2.54 av Daniel Landqvist på straff. Det är en kylig och säker straff som Daniel sätter bakom Värnamos målvakt. Han går sakta mot målet och rycker i sista sekunden till vänster och målvakten går åt fel håll, Daniel kan enkelt lägga in bollen.

Svajigt spel
Örlogsstaden får sedan in 3-1 (Daniel Landqvist), 4-1 (Johan Jönsson) och 5-1 (Jimmy Jensen). Efter dessa mål är det ett rätt svajigt spel och varken Örlogsstaden eller Värnamo övertygar i sitt spel. Det är mycket felpassningar och lama avslut på mål. Värnamo får in ett mål i början av tredje perioden men Örlogsstaden gör ett ryck och kan till slut vinna matchen med 7-3.

Fortfarande chans på avancemang
Örlogsstaden var det bättre laget och kunde alltså vinna med 7-3. I och med segern så tar laget tre välbehövliga poäng i kampen om division 1-platsen. Örlogsstaden ligger på en andra plats på 38 poäng, samma som Hovslätt som toppar tabellen. De lag som slutar på 1:a och 2:a plats tar klivet till division 1.Målskyttar för Örlogsstaden IBK:
1-0, Petter Ernberg
2-1, Daniel Landqvist (straff)
3-1, Daniel Landqvist
4-1, Johan Jönsson
5-1, Jimmy Jensen
6-2, Fredrik Kristoffersson
7-3, Henrik Bergendorff

Oscar Anderberg
oscar.anderberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista