Anna Ekström (FP) i Karlskrona anser att småbarnsföräldrar måste få betald barnpassning för att kunna utföra sina politiska uppdrag.Foto: Daniel Kjellander Sveriges Radio Blekinge
Blekinge

Politiker vill ha barnvakt

1:23 min

Tidigast i april avgörs det om fritidspolitiker i Region Blekinge ska få ekonomisk ersättning för barnvakt för att kunna gå på möten.

Anna Ekström (FP) i Karlskrona anser att småbarnsföräldrar måste få betald barnpassning för att kunna utföra sina politiska uppdrag.

Själv har hon fått ha med sig son Vincent på mötena och fram tills nu har han varit en lugn bebis men ju större han blir desto svårare blir det.

– Fram till åtta månader gick det ganska bra, sen fick han svårare och svårare att följa en dagordning, säger Anna Ekström skämtsamt.

För att gå på möten får man ett arvode men det räcker inte till barnvakt, säger Anna Ekström.

Arvodesberedningen, som föreslår vilka ersättningar som ska betalas ut till politikerna, tittar nu på frågan om barnpassning men först i april kommer det att bli ett beslut

Och att det inte finns beslut sen tidigare förvånar inte Per Olov Larsen (S) som sitter i beredningen:

– Frågan har väl inte var så aktuell vad jag förstår innan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista