1 av 2
Camilla Brunsberg (M) och Christina Mattisson (S) har skrivit brev till Kustbevakningens generaldirektör för at behålla Kustbevakningens regionala ledning i Kralskrona.Camilla Brunsberg. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio Blekinge.
2 av 2
Christina Mattisson (S) som tillsammans med Camilla Brunsberg (M) kämpar för att behålla Kustbevakningens regionala ledning i Karlskrona. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio Blekinge.
Karlskrona

Politiker vädjar för Kustbevakningen

1:11 min

Nu kraftsamlar Karlskronas toppolitiker för att Kustbevakningens regionala ledning inte ska försvinna till Stockholm. 

Det är kommunalrådet Camilla Brunsberg (M) och oppositionsrådet Christina Mattisson (S) som skrivit ett brev till Kustbevakningens generaldirektör.

När Kustbevakningens planer på att flytta den regionala ledningen från Karlskrona blev kända för två veckor sedan, bjöd kommunens ledning in en rad berörda myndigheter för att gå igenom vad en flytt skulle innebära.

Till mötet kom polis, tull, försvar, räddningstjänst och personal från rederiet Stena Line och resultatet av det hela blev en rad argument till varför Kustbevakningen bör tänka om.

Man pekar bland annat på att Karlskrona har ett väldigt strategiskt läge i den mest trafikerade delen av Östersjön plus att Kustbevakningen har nära samarbete med en rad andra myndigheter i området.

Det här är första gången som Camilla Brunsberg och Christina Mattisson gör ett gemensamt utspel och det moderata kommunalrådet utesluter inte fler samarbeten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista